Babi Ketjap

Lekker bij de Nasi
Course Bijgerecht
Cuisine Indonesisch
Servings 4 personen

Ingredients
 

  • 350 gram speklap
  • 350 gram schouderkarbonade
  • 2 eetlepel citroen en/of limoensap
  • 250 ml ketjap manis
  • 1 stuks ui
  • 5 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal meer als je van wat pittiger houd uiteraard.
  • 1 duim verse gember of 3 tl gemberpoeder
  • 1 eetlepel gula djawa of bruine suiker
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koreander)
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)

Instructions
 

  • Verwijder het bot van de karbonades en snijd het vlees in blokjes
  • Snijd de speklappen in reepjes
  • Snijd de gember, ui en knoflook klein en maak in een vijzel of foodprocessor fijn samen met de sambal, ketoembar en djinten.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur rondom aan.
  • Voeg de boemboe toe en bak deze een paar minuten mee op middelhoog vuur.
  • Voeg de ketjap, citroen/limoensap, gula djawa/bruine suiker en water (ongeveer 100ml) toe.
  • Roer alles nog even door en laat een uurtje lekker stoven met het deksel op de pan op het kleinste pitje of een sudderplaatje.
  • Lekker met bijvoorbeeld nasi, atjar en boontjes