Babi Ketjap
Lekker bij de Nasi
Ingredients
- 350 gram speklap
- 350 gram schouderkarbonade
- 2 eetlepel citroen en/of limoensap
- 250 ml ketjap manis
- 1 stuks ui
- 5 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal meer als je van wat pittiger houd uiteraard.
- 1 duim verse gember of 3 tl gemberpoeder
- 1 eetlepel gula djawa of bruine suiker
- 1 theelepel ketoembar (gemalen koreander)
- 1 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
Instructions
- Verwijder het bot van de karbonades en snijd het vlees in blokjes
- Snijd de speklappen in reepjes
- Snijd de gember, ui en knoflook klein en maak in een vijzel of foodprocessor fijn samen met de sambal, ketoembar en djinten.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur rondom aan.
- Voeg de boemboe toe en bak deze een paar minuten mee op middelhoog vuur.
- Voeg de ketjap, citroen/limoensap, gula djawa/bruine suiker en water (ongeveer 100ml) toe.
- Roer alles nog even door en laat een uurtje lekker stoven met het deksel op de pan op het kleinste pitje of een sudderplaatje.
- Lekker met bijvoorbeeld nasi, atjar en boontjes