Gnocchi met tonijn en spinazie

Snel, easy en lekker eenpansgerecht
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingredients
 

  • 500 gram gnocchi, koelvers of zelfgemaakt natuurlijk
  • 2 blikjes tonijn
  • 250 gram snack tomaatjes of cherry tomaatjes
  • 750 gram diepvriesspinazie
  • 1 stuks ui
  • 100 gram rode pesto
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout

Instructions
 

  • Doe de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gnocchi direct uit de verpakking (niet eerst koken dus) op middelhoog vuur rondom licht bruin.
  • Snipper de ui en knoflook klein
  • Snijd de tomaatjes door de helft
  • Als de gnocchi rondom gekleurd is, voeg je de tomaatjes met de ui en knoflook toe. Bak dit 5 minuutjes mee.
  • Voeg nu in één keer alle diepvriesspinazie, schep even om en doe het deksel op de pan.
  • Als de spinazie goed opgewarmd is voeg je nog de tonijn en pesto toe.
  • Schep alles goed door elkaar en laat nog 5 minuutjes op het vuur staan.
  • Eet Smakelijk. Lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas.