Hollandse Laap

Thaise salade met een hollandse twist of andersom
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands, Thais
Servings 4 personen

Ingredients
 

  • 400 gram Biefstuk
  • 1 theelepel cayenne peper (dit is een indicatie, voeg naar smaak toe. Begin met een klein beetje. Het is snel over the top en eruithalen gaat niet meer)
  • 1 bos koriander
  • 50 gram ongekookte kleefrijst. Jasmijn of Pandanrijst kan ook prima
  • 1 sap van 1 citroen (meer naar smaak kan natuurlijk)
  • 1 stuks rode ui (één grote of twee wat kleinere)
  • 1 theelepel nam pla (thaise vissaus)
  • 100 gram veldsla

Instructions
 

  • Bak de ongekookte rijst in een droge pan goudbruin en maal het vervolgens met een vijzel of in een foodprocessor fijn.
  • Zeef de gemalen rijst door een fijne zeef. Het poeder gebruiken we. Probeer voorzichtig of de harde stukjes krokant genoeg zijn om door te bijten en gooi ze anders weg om een hoge tandartsrekening te voorkomen.
  • Maak de veldsla schoon en doe in een kom
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen en voeg bij de veldsla
  • Snijd de koriander fijn en voeg bij de veldsla
  • Bak de biefstuk zoals je die lekker vind. Rauw, medium of doorbakken. Het kan allemaal.
  • Neem de biefstuk uit de pan en bedek losjes met zilverfolie. Zorg dat het vlees niet strak ingepakt zit, het moet nog een beetje kunnen 'ademen'. Laat het zo 10 minuutjes rusten.
  • Snijd de biefstuk in dunnen reepjes en meng deze door de sla
  • Voeg nu de gemalen rijst, cayennepeper, nam pla en citroensap naar smaak toe. Kijk wat je zelf lekker vind maar zorg dat het hoog op smaak is. Lekker zuur, lekker pittig. Alles goed door elkaar scheppen en smullen maar.