Limburgse linzerkoek

Een familierecept als variant op de linzertaart
Course Gebak
Cuisine Oostenrijks
Servings 1 taart

Ingredients
 

Deeg

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 stuks ei
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 10 gram vanillesuiker
  • ¼ theelepel zout

Vulling

  • 450 gram abrikozenjam

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Snijd de roomboter in blokjes
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een glad deeg.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast
  • Houd ⅓ van het deeg achter om de rastertjes mee te maken op de taart
  • Rol de rest van het deeg uit en bekleed er een vorm van Ø 18cm mee. (maak een dubbel recept om er een ovenplaat mee te bekleden)
  • Verdeel de abrikozenjam over het deeg.
  • Rol het achtergehouden deeg uit tot een dikte van 3-4 mm en snijd hier repen van.
  • Maak een ruitvom van de repen op de taart.
  • Bak de taart in het middel van de oven in ongeveer 40 minuten mooi bruin.