Limburgse linzerkoek
Een familierecept als variant op de linzertaart
Ingredients
Deeg
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram ongezouten roomboter
- 1 stuks ei
- 100 gram lichte basterdsuiker
- 10 gram vanillesuiker
- ¼ theelepel zout
Vulling
- 450 gram abrikozenjam
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Snijd de roomboter in blokjes
- Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een glad deeg.
- Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast
- Houd ⅓ van het deeg achter om de rastertjes mee te maken op de taart
- Rol de rest van het deeg uit en bekleed er een vorm van Ø 18cm mee. (maak een dubbel recept om er een ovenplaat mee te bekleden)
- Verdeel de abrikozenjam over het deeg.
- Rol het achtergehouden deeg uit tot een dikte van 3-4 mm en snijd hier repen van.
- Maak een ruitvom van de repen op de taart.
- Bak de taart in het middel van de oven in ongeveer 40 minuten mooi bruin.