Okonmiyaki
Japanse pannenkoek met spitskool en bosui
Ingredients
Voor de pannekoeken
- 1 stuks spitskool ongeveer 600 gram
- 4 stuks eieren
- 400 mililiter dashi of groentebouillon
- 400 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 snuf zout
- 4 eetlepel panko
- 4 stuks bosui
- 150 gram winterwortel julienne gesneden of geraspt
Voor de Tonkatsu-saus
- 8 eetlepel ketchup
- 2 eetlepel soja saus
- 1 eetlepel mirin
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel worcestershire saus
- 1 theelepel oestersaus
- ½ theelepel dijon mosterd
Voor de topping
- 125 gram geitenkaas
- 1 stuks bosui
- 1 eetlepel geroosterd seamzaad
- 200 gram gerookte spekreepjes
Voor de afwerking
- 4 eetlepel Kewpie japanse mayonaise
- 4 eetlepel van de zelfgemaakte Tonkatsu-saus
Instructions
- Meng alle ingredienten voor de onkatsu-saus door elkaar en zet weg in een knijpfles.
- Meng de bouillon, bloem, bakpoeder, eieren en zout tot een glad beslag
- Snijd de spitskool fijn en meng door het beslag
- Snijd de bosui in fijne ringetjes en meng door het beslag
- Meng de wortel door het beslag
- Voeg de panko in delen toe totdat het beslag mooi stevig is.
- Bak de spekreepjes en zet apart tot gebruik
- Verhit wat olie in een koekenpan en doe ¼ van het beslag in de pan. Maak een mooie ronde koek van ongeveer 24 cm doorsnede
- Bak de koek op laag vuur rustig goudbruin aan de onderzijde. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten. Doe hierbij een deksel op de pan. Draai de koek voorzichtig om en doe er de gewenste toppings op. Bak de koek nog een minuut of 4 totdat ook de onderkant mooi goudbruin is.
- Doe de pannenkoek over uit de pan op een bord en werk af met de tonkatsu-saus en de kewpie mayonaise. Strooi er wat sesamzaad en fijngesneden bosui op en serveer direct.