Okonmiyaki

Japanse pannenkoek met spitskool en bosui
Course Hoofdgerecht
Cuisine Japans
Servings 4 personen

Ingredients
 

Voor de pannekoeken

  • 1 stuks spitskool ongeveer 600 gram
  • 4 stuks eieren
  • 400 mililiter dashi of groentebouillon
  • 400 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 4 eetlepel panko
  • 4 stuks bosui
  • 150 gram winterwortel julienne gesneden of geraspt

Voor de Tonkatsu-saus

  • 8 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepel soja saus
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel worcestershire saus
  • 1 theelepel oestersaus
  • ½ theelepel dijon mosterd

Voor de topping

  • 125 gram geitenkaas
  • 1 stuks bosui
  • 1 eetlepel geroosterd seamzaad
  • 200 gram gerookte spekreepjes

Voor de afwerking

  • 4 eetlepel Kewpie japanse mayonaise
  • 4 eetlepel van de zelfgemaakte Tonkatsu-saus

Instructions
 

  • Meng alle ingredienten voor de onkatsu-saus door elkaar en zet weg in een knijpfles.
  • Meng de bouillon, bloem, bakpoeder, eieren en zout tot een glad beslag
  • Snijd de spitskool fijn en meng door het beslag
  • Snijd de bosui in fijne ringetjes en meng door het beslag
  • Meng de wortel door het beslag
  • Voeg de panko in delen toe totdat het beslag mooi stevig is.
  • Bak de spekreepjes en zet apart tot gebruik
  • Verhit wat olie in een koekenpan en doe ¼ van het beslag in de pan. Maak een mooie ronde koek van ongeveer 24 cm doorsnede
  • Bak de koek op laag vuur rustig goudbruin aan de onderzijde. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten. Doe hierbij een deksel op de pan. Draai de koek voorzichtig om en doe er de gewenste toppings op. Bak de koek nog een minuut of 4 totdat ook de onderkant mooi goudbruin is.
  • Doe de pannenkoek over uit de pan op een bord en werk af met de tonkatsu-saus en de kewpie mayonaise. Strooi er wat sesamzaad en fijngesneden bosui op en serveer direct.