panini
Ingredients
- 530 gram bloem
- 130 gram semolina
- 410 gram water
- 9 gram korrelgist
- 13 gram zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepel italiaanse kruiden
Instructions
- Doe alle ingrediénten behalve de italiaanse kruiden in een mengkom en kneed met de machine tot een soepel deeg. Voeg zonodig wat water of bloem toe.
- Voeg de italiaanse kruiden toe en meng nog 1 minuut door
- Laat het deeg 1 uur rijzen
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en druk deze uit tot een rechthoekig lapje van ongeveer 10 tot 15cm breed
- Rol de lapjes op, duw de zijkanten dicht en vorm tot een mooi broodje
- Laat nog 30 minuten afgedekt met plastic of een vochtige theedoek rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten af.
- Laat minstens 30 minuten afkoelen voor verder gebruik of vries ze na het afkoelen in.
Notes
Deze broodjes zien er nog een beetje ongaar uit als ze uit de oven komen, maar dat is nou net de bedoeling. Na het bakken laat je de broodjes afkoelen, en gaan ze met je favoriete vulling nog tussen de panini grill. Daar worden ze dus pas afgebakken.
De broodjes kun je nadat ze uit de oven komen ook af laten koelen en invriezen. Altijd makkelijk voor de lekker trek.