Pasta Carbonara

Lekker romig zonder room
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingredients
 

  • 500 gram pasta (spaghetti, tagliatelle of wat jij lekker vindt)
  • 200 gram gerookt spek of pancetta
  • 5 eieren
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stuks sjalot
  • 150 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructions
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (al dente)
  • Bak de spek rustig in een droge pan.
  • Snipper ondertussen de knoflook en de sjalot
  • Bak de knoflook en sjalot rustig in de olijfolie. Pas op dat het niet bruin wordt, dat geeft met name bij de knoflook een bittere smaak.
  • Splits de eieren en doe de dooiers in een kom.
  • Roer het eimengsel los en voeg er 100 gram geraspte parmezaan aan toe
  • Als de pasta gaar is giet je wat kookvocht in een mok (eventueel voor bij de saus) en giet je de pasta af in een vergiet.
  • Doe de pasta terug in de pan en voeg er het eimengsel aan toe
  • Roer goed door. De pasta moet mooi romig zijn. Als het te droog is voeg je wat van het achtergehouden kookvocht toe.
  • Voeg nu de spek, knoflook en sjalot toe. Nog even mengen en dan genieten.
  • Serveer met bijvoorbeeld een lekker salade

Notes

Voor de saus worden een combinatie van eidooiers, kaas en eventueel wat kookvocht gebruikt. De verhouding hiervan is natuurlijk naar smaak aan te passen. Voor een volle, romige ‘zware’ saus gebruik je alleen dooiers. Je kunt ook een aantal van de eieren inclusief het eiwit gebruiken. Eiwit maakt de saus iets lichter. Lekker uitproberen wat jij het lekkerst vindt.