
Salade ‘Tuur’ met rode biet, makreel en geitenkaas
Beter wordt het niet
Ingredients
- 150 gram veldsla
- 500 gram rode biet gekookt
- 5 el olijfolie
- 3 el balsamico azijn
- 1 stuks sinaasappel
- 300 gram gerookte makreel
- 5 tenen knoflook
- 15 gram verse dille
- 200 gram geitenkaas
- 75 gram gepelde waltnoten in stukjes
- 50 gram salademix (pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Schil de bietjes en snijd ze in blokjes en doe ze in een ovenschaal
- Doe de knoflooktenen ongepeld bij de bieten
- Meng de bietjes met de olijfolie, balsamico azijn en het sap van de sinaasappel
- Rooster de bieten 20 minuten in de oven en laat afkoelen (beetje lauwwarm is lekker)
- Bewaar het vocht uit de ovenschaal.
- Maak de veldsla schoon en verdeel over de borden
- Verdeel de bieten over de borden met veldsla
- Lepel nog wat van het opgevangen kookvocht over de salade
- Snijd de geitenkaas klein of verkruimel tussen je vingers en verdeel ook dit over de borden
- Pluk de makreel in hapbare stukjes en voeg toe aan het schilderijtje op de borden
- Snijd de dille fijn
- Werk de borde af met de noten, zaden en fijngesneden dille.