
Tortilla
Heerlijk om te vullen met wat je maar lekker vind
Ingredients
- 350 gram bloem
- 80 ml zonnebloemolie
- 5 gram zout
- 200 – 250 ml water
Instructions
- Doe de bloem in een kom en voeg de olie erbij, meng dit goed door elkaar.
- Voeg het zout en 200ml water toe en kneed het tot een soepel deeg. Voeg wat extra water toe als het deeg te droog is.
- Dek de kom af en laat minstens 30 minuten rusten op een warme plek.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol deze dun uit tot ongeveer 20cm doorsnee.
- Bak ze aan beide kanten in een droge pan totdat ze licht bruine spikkels hebben in ongeveer 30 – 60 seconden per kant. Zorg dat ze soepel blijven en niet droog of krokant worden.
- Leg de gebakken tortilla op een bord en dek af met een schone theedoek.
- Dien de tortillas warm of koud op, invriezen kan ook prima.
Recent Comments