Tortilla

Heerlijk om te vullen met wat je maar lekker vind
Course Bijgerecht
Cuisine Mexicaans
Servings 10 stuks

Ingredients
 

  • 350 gram bloem
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 5 gram zout
  • 200 – 250 ml water

Instructions
 

  • Doe de bloem in een kom en voeg de olie erbij, meng dit goed door elkaar.
  • Voeg het zout en 200ml water toe en kneed het tot een soepel deeg. Voeg wat extra water toe als het deeg te droog is.
  • Dek de kom af en laat minstens 30 minuten rusten op een warme plek.
  • Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol deze dun uit tot ongeveer 20cm doorsnee.
  • Bak ze aan beide kanten in een droge pan totdat ze licht bruine spikkels hebben in ongeveer 30 – 60 seconden per kant. Zorg dat ze soepel blijven en niet droog of krokant worden.
  • Leg de gebakken tortilla op een bord en dek af met een schone theedoek.
  • Dien de tortillas warm of koud op, invriezen kan ook prima.