
Winterse quiche met spruitjes
Supercombi van spruitjes, spekjes, honing en geitenkaas
Ingredients
- 500 gram spruiten
- 1 stuks ui
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 200 gram champignons
- 6 stuks ei
- 150 gram crème fraiche
- 150 gram geitenkaas
- 1 eetlepel tijm
- 7 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels honing
- 3 eetlepels amandelschaafsel
- peper en zout
- honing bij het serveren
Instructions
- Maak de spruitjes schoon, halveer ze en kook ze in 10 minuutjes beetgaar
- Maak de champignons schoon en halveer of snijd in vieren
- Pel en snipper de ui
- Bak de spekjes tot ze bijna goed zijn.
- Voeg de ui, champignons en tijm toe en bak deze nog 5 minuten mee.
- Breng op smaak met peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Laat de bladerdeeg iets ontdooien, het mag best nog wat stevig zijn. Hierdoor is het makkelijker te verwerken.
- Vet een springvorm in en bekleed met de bladerdeeg. leg 1 plakje in het midden op de bodem. Leg hier 4 plakjes omheen en zorg dat ze net iets overlappen en druk de naden aan. Snijd de overige plakjes diagonaal door om de rand van de springvorm verder te bekleden.
- Klop de 6 eieren met de crème fraiche en wat peper en zout.
- Schep de spruiten, spekjes, ui en champignons in de vorm en verdeel gelijkmatig
- Giet er het eimengsel overheen
- Verkruimel de geitenkaas over de quiche
- Werk af met de honing en het amandelschaafsel
- Bak in ongeveer 40 minuten af
- Serveren met honing