Rol telkens een bolletje deeg tot een ovaal van ongeveer 10 cm breed.
Leg in het midden van het deeglapje het worstje en vouw de uiteinden van het deeg strak om het worstje. Vouw de lange kant van het deeg nu over het worstje en rol dit voorzichtig door zodat het deeg het worstje omsluit.
Knijp nu de naad van broodje goed dicht en rol het broodje nog een paar keer, zorg dat het overal even dik is.
Leg het broodje met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak zo alle broodjes en laat deze afgedekt onder folie of een shone vochtige theedoek nog ongeveer 45 minuten narijzen. Verwarm na 30 minuten rijzen de oven alvast voor op 210°C (boven en onderwarmte).
Klop het ei los met een heel klein scheutje water en een heel klein snufje zout. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker strijkt.
Strijk nu de broodjes af met het losgeklopte ei. Doe dit dun en zorg dat er geen eistrijksel van het broodje op de bakplaat loopt. Dit gaat snel verbranden, bah. Strijk liever 2 x dun af.
Bak de broodjes nu in 15 - 20 minuten mooi goudbruin af.