Bak de ongekookte rijst in een droge pan goudbruin en maal het vervolgens met een vijzel of in een foodprocessor fijn.
Zeef de gemalen rijst door een fijne zeef. Het poeder gebruiken we. Probeer voorzichtig of de harde stukjes krokant genoeg zijn om door te bijten en gooi ze anders weg om een hoge tandartsrekening te voorkomen.
Maak de veldsla schoon en doe in een kom
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en voeg bij de veldsla
Snijd de koriander fijn en voeg bij de veldsla
Bak de biefstuk zoals je die lekker vind. Rauw, medium of doorbakken. Het kan allemaal.
Neem de biefstuk uit de pan en bedek losjes met zilverfolie. Zorg dat het vlees niet strak ingepakt zit, het moet nog een beetje kunnen 'ademen'. Laat het zo 10 minuutjes rusten.
Snijd de biefstuk in dunnen reepjes en meng deze door de sla
Voeg nu de gemalen rijst, cayennepeper, nam pla en citroensap naar smaak toe. Kijk wat je zelf lekker vind maar zorg dat het hoog op smaak is. Lekker zuur, lekker pittig. Alles goed door elkaar scheppen en smullen maar.