Gnocchi met tonijn en spinazie
Snel, easy en lekker eenpansgerecht
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
- 500 gram gnocchi, koelvers of zelfgemaakt natuurlijk
- 2 blikjes tonijn
- 250 gram snack tomaatjes of cherry tomaatjes
- 750 gram diepvriesspinazie
- 1 stuks ui
- 100 gram rode pesto
- 2 teentjes knoflook
- geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
- zout
Voorkom dat je scherm uitvalt tijdens het koken
Doe de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gnocchi direct uit de verpakking (niet eerst koken dus) op middelhoog vuur rondom licht bruin.
Snipper de ui en knoflook klein
Snijd de tomaatjes door de helft
Als de gnocchi rondom gekleurd is, voeg je de tomaatjes met de ui en knoflook toe. Bak dit 5 minuutjes mee.
Voeg nu in één keer alle diepvriesspinazie, schep even om en doe het deksel op de pan.
Als de spinazie goed opgewarmd is voeg je nog de tonijn en pesto toe.
Schep alles goed door elkaar en laat nog 5 minuutjes op het vuur staan.
Eet Smakelijk. Lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas.