Go Back Email Link
+ servings

Winterse quiche met spruitjes

Supercombi van spruitjes, spekjes, honing en geitenkaas
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingredients
 

  • 500 gram spruiten
  • 1 stuks ui
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 200 gram champignons
  • 6 stuks ei
  • 150 gram crème fraiche
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel tijm
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • peper en zout
  • honing bij het serveren

Instructions
 

  • Maak de spruitjes schoon, halveer ze en kook ze in 10 minuutjes beetgaar
  • Maak de champignons schoon en halveer of snijd in vieren
  • Pel en snipper de ui
  • Bak de spekjes tot ze bijna goed zijn.
  • Voeg de ui, champignons en tijm toe en bak deze nog 5 minuten mee.
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Laat de bladerdeeg iets ontdooien, het mag best nog wat stevig zijn. Hierdoor is het makkelijker te verwerken.
  • Vet een springvorm in en bekleed met de bladerdeeg. leg 1 plakje in het midden op de bodem. Leg hier 4 plakjes omheen en zorg dat ze net iets overlappen en druk de naden aan. Snijd de overige plakjes diagonaal door om de rand van de springvorm verder te bekleden.
  • Klop de 6 eieren met de crème fraiche en wat peper en zout.
  • Schep de spruiten, spekjes, ui en champignons in de vorm en verdeel gelijkmatig
  • Giet er het eimengsel overheen
  • Verkruimel de geitenkaas over de quiche
  • Werk af met de honing en het amandelschaafsel
  • Bak in ongeveer 40 minuten af
  • Serveren met honing