Maak de spruitjes schoon, halveer ze en kook ze in 10 minuutjes beetgaar
Maak de champignons schoon en halveer of snijd in vieren
Pel en snipper de ui
Bak de spekjes tot ze bijna goed zijn.
Voeg de ui, champignons en tijm toe en bak deze nog 5 minuten mee.
Breng op smaak met peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C
Laat de bladerdeeg iets ontdooien, het mag best nog wat stevig zijn. Hierdoor is het makkelijker te verwerken.
Vet een springvorm in en bekleed met de bladerdeeg. leg 1 plakje in het midden op de bodem. Leg hier 4 plakjes omheen en zorg dat ze net iets overlappen en druk de naden aan. Snijd de overige plakjes diagonaal door om de rand van de springvorm verder te bekleden.
Klop de 6 eieren met de crème fraiche en wat peper en zout.
Schep de spruiten, spekjes, ui en champignons in de vorm en verdeel gelijkmatig
Giet er het eimengsel overheen
Verkruimel de geitenkaas over de quiche
Werk af met de honing en het amandelschaafsel
Bak in ongeveer 40 minuten af
Serveren met honing