Go Back Email Link
+ servings

Lamcun

Heerlijke variant van de Turkse Pizza
Course Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Snack
Cuisine Turks
Servings 10 stuks

Ingredients
 

Vulling

  • 300 gram Gehakt Lam of Rund
  • 1 stuks Rode ui
  • 1 stuks Rode paprika
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 bosje Peterselie
  • 2 stuks Tomaten
  • 30 gram Tomatenpuree (klein blikje)
  • 2 eetlepel Harissa of rode Currypasta
  • 3 gram Zout

Pizzadeeg

  • 400 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 240 gram Turkse of Griekse yoghurt
  • 3 eetlepel Zonnebloemolie
  • 6 gram Zout

Garnering

  • 200 gram IJsbergsla
  • 200 gram Tomatenblokjes
  • Knoflooksaus / sambalsaus

Instructions
 

Voorbereidingen

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed er een soepel deeg van. Voeg als het deeg te droog is wat extra yoghurt of olie toe.
  • Verdeel het deeg in bolletjes van 60 à 65 gram en zet afgedekt weg. Er zit geen gist in dit deeg dus dit kan ook prima ruim van tevoren worden gemaakt en in de koelkast in een afgesloten bakje worden bewaard.
  • Doe alle ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine en draai tot een gladde massa. Draai niet te lang. Het mengsel moet makkelijk te verdelen zijn over het deeg en niet taai zijn. Varieer lekker met kruiden naar eigen smaak. De vulling is in de koelkast in een afgesloten bakje zeker wel 2 dagen houdbaar.

Aan de slag

  • Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol een bolletje deeg dun uit tot een lap van ongeveer 25cm doorsnede.
  • Leg de lap deeg nu in een droge koekenpan en zet deze op laag vuur.
  • Smeer er nu een flinke eetlepel vulling op uit. Verdeel dit in een dun laagje gelijkmatig over de pizza en doe direct een deksel op de pan.
  • Laat de pizza nu 3 tot 4 minuten bakken (check even de onderkant die moet lichtbruine vlekken hebben en zeker niet te donker of krokant worden). Door de dunne lap deeg, de dunne laag vulling en het deksel op de pan gaart het gehakt snel en wordt de pizza niet droog.
  • Rol terwijl de pizza gaart de volgende deegbol vast uit zodat je snel door kan werken.
  • Vouw als de pizza goed is deze dubbel, leg op een bord en dek direct af met een schone theedoek.
  • Maak de rest van de pizza's op dezelfde manier en stapel ze op elkaar op het bord en dek telkens direct af met de theedoek. Dit is belangrijk om de pizza's zacht te houden zodat ze makkelijk kunnen worden opgerold.
  • Als alle pizza's klaar zijn draai je de hele stapel om zodat je de meest zachte pizza eerst gebruikt.
  • Klap de Pizza open, doe er naar smaak wat ijsbergsla, ui, tomaat en knoflooksaus op. Rol de pizza op of klap hem twee keer dubbel en smullen maar.
  • Je kunt tijdens het bakken van de pizza er natuurlijk ook nog wat geraspte kaas op strooien voor de variatie. Naast knoflooksaus kun je natuurlijk ook je favoriete sambalsaus nog toevoegen.