Meng alle kruiden behalve het zout en bak deze zachtjes even aan in een eetlepel zonnebloemolie of rijstolie
Vries het vlees aan door het minstens 1 uur in de vriezer te plaatsen
Snijd het vlees in kleine blokjes en draai in de keukenmachine fijn. Er mogen nog wat kleine stukjes in zitten.
Voeg de gebakken kruiden, het paneermeel en het water toe en draai verder fijn totdat het smeerbaar is
Verdeel het mengsel in porties van 100 gram
Rol nu worstjes van ongeveer 18cm.
Rol elk worstje in een stukje vershoudfolie dat iets breder is dan de worstjes en draai de uiteinden zo strak mogelijk op tot een gelijkmatige en stevige frikandel.
Vries de frikandellen opnieuw een uurtje in
Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur laag. De bouillon mag hierna niet meer koken.
Haal de frikandellen uit de folie en pocheer deze ongeveer 15 minuten in de bouillon van ongeveer 70°C
Hall de frikandellen uit de bouillon en dep voorzichtig droog.
Draai ze opnieuw strak in de keukenfolie en laat goed afkoelen in de koelkast, of vries ze in voor later gebruik
Frituur de afgekoelde frikandellen op 180°C een minuut of 4.
Serveer op een broodje, bij de frietjes of puur natuur.