Go Back Email Link
+ servings

Salade 'Tuur' met rode biet, makreel en geitenkaas

Beter wordt het niet
Course Salade
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingredients
 

  • 150 gram veldsla
  • 500 gram rode biet gekookt
  • 5 el olijfolie
  • 3 el balsamico azijn
  • 1 stuks sinaasappel
  • 300 gram gerookte makreel
  • 5 tenen knoflook
  • 15 gram verse dille
  • 200 gram geitenkaas
  • 75 gram gepelde waltnoten in stukjes
  • 50 gram salademix (pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten)

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Schil de bietjes en snijd ze in blokjes en doe ze in een ovenschaal
  • Doe de knoflooktenen ongepeld bij de bieten
  • Meng de bietjes met de olijfolie, balsamico azijn en het sap van de sinaasappel
  • Rooster de bieten 20 minuten in de oven en laat afkoelen (beetje lauwwarm is lekker)
  • Bewaar het vocht uit de ovenschaal.
  • Maak de veldsla schoon en verdeel over de borden
  • Verdeel de bieten over de borden met veldsla
  • Lepel nog wat van het opgevangen kookvocht over de salade
  • Snijd de geitenkaas klein of verkruimel tussen je vingers en verdeel ook dit over de borden
  • Pluk de makreel in hapbare stukjes en voeg toe aan het schilderijtje op de borden
  • Snijd de dille fijn
  • Werk de borde af met de noten, zaden en fijngesneden dille.